Hyr husbilar av företag, undvik fällan!

Att hyra husbil från företag är oftast det absolut bästa du kan göra. Eller ja, att köpa en husbil är förstås bättre… Men när du står inför beslutet att hyra husbil över en sommar, och velar mellan privata uthyrare eller företag, är det absolut bästa valet du kan göra det sistnämnda. Varför? Många har sina fördomar och det brukar låta något i stil med: Företag utnyttjar konsumenter och tar orimligt mycket betalt, dessutom är hyresavtalen till för att luras och en massa avgifter tillkommer från ingenstans… Ett sådant mindset är väldigt ignorant då det egentligen säger emot många av de principer som bygger ett förtroendefullt avtal.

Det är nämligen så att företag erbjuder 9 gånger av 10 ett mycket säkrare avtal, av många anledningar. För det första har företag väldigt mycket att förlora jämfört med privatpersoner. Fler lagar appliceras på företag angående just uthyrning än hos privatpersoner och straffen och kraven är betydligt mindre för en privatperson. För det andra har vi en försäkringssäkerhet om man hyr av företag. Oftast när du hyr husbil eller bil täcker företaget dina eventuella skador mot ett litet pris. Vid privata uthyrningar förekommer inte ens någon försäkring. Andra regler gäller vid uthyrningar privat, därmed ändras din befintliga försäkring. Kolla alltid upp med ditt försäkringsbolag när/ifall du väljer att hyra husbil privat, eftersom det kan kosta dig otroligt dyrt.

Service. Många lägger för stor vikt i priset från start och får därmed tunnelseende. Dvs ser förbi allting som priset täcker. Hos de flesta stora husbilsföretagen ingår fulltankad husbil, försäkring, vägassistans och service m.m. Allt detta för en lite dyrare dagspeng än vad privat uthyrning skulle kosta fast utan samma försäkringar och lyx.

Enda anledningen till att hyra privat vore om man har en nära relation till uthyraren, detta skulle bocka av den den största risken: nämligen, förtroendet hos försäljaren.

Att hyra vad som helst innebär en risk, och vill du minska risken att bli lurad är det viktigt att se bortom priset och inte få suddig syn så fort du ser priset. Generellt sätt ingår säkerhet, service och bekvämlighet i priset, saker som alltför många väljer bort. Detta resulterar i en billigare husbil ja, men risken är dessvärre mycket större. Och vad som tidigare var en billig resa, blev den dyraste resan av alla. Prioritera säkerhet före allt annat, detta kan vara din bästa investering. Och 9 gånger av 10 erbjuder företag bättre avtal och säkerhet än privatpersoner.

Vill du sälja husbil i Stockholm kan det vara bäst att låta ett kvalificerat företag göra det åt dig då husbilens image och standard förstärks när den hamnar i ett företags händer. Eftersom standarden höjs gör priset detsamma. Allt det administrativa försvinner och du får mycket mer tid över samtidigt som du får dina pengar efter försäljningen. Tänk dig att hela överlåtelseprocessen sköts av företaget utan att du behöver lyfta ett finger i princip. Väldigt bekvämt ifall du frågar mig. Låter du proffs sköta jobbet kan du förvänta dig ett proffesionellt resultat, mer logiskt än så blir det inte.

Lämna ett svar